Autolla Euroopassa: romanttinen ja monipuolinen Annecy

Artikkelikuva - Annecy, Ranska

Etsitkö matkakohdetta, jossa yhdistyvät romanttiset kanavat, tunnelmalliset ravintolat ja historiaa henkivä kaunis vanhakaupunki? Matkusta Ranskan Annecyyn! Annecyssä voit kokea nämä kaikki helpossa ja kompaktissa muodossa. Jos joskus suhtauduin Ranskaan matkakohteena hieman epäillen, kevään automatkan jälkeen olin jo valmista kauraa ilmoittautumaan ranskan kurssille – niin hyvän vaikutelman sain reissulla Ranskan kohteista.

Kuitenkin pieni varoituksen sana matkailijoiden määrästä: älä varaa reissua Annecyyn kiireisimpään Keski-Euroopan turistiaikaan, jos et erityisesti toivo tungosta. Me olimme paikalla toukokuun alussa ja silloin oli vielä mukavan väljää, mutta hotellimme pitäjä varoitti meiningin olevan aika hurjaa kuumimpana turistisesonkina heinä–elokuussa. Kuulemma silloin ei mahdu mihinkään, joten tunnelma voi hieman kärsiä.

Postaukseni kuvissa väljyys johtuu kuitenkin ihan vain siitä, että kävin kuvaamassa aikaisin aamulla kameraongelmien takia. Illalla terassit olivat täynnä väkeä ja joka nurkalla oli aivan ihana tunnelma.

20180624-Unelmatrippi-Annecy-DSC0044

Tee vitkasteleva kierros Annecyn romanttisissa vanhoissa kortteleissa

Kun lähdemme hotellilta tutkimaan Annecyn kaupunkia ja etsimään sopivaa illallispaikkaa, kiinnitän huomiota kivoihin putiikkeihin: täältä voisi näemmä löytää jotain kiinnostavaa ostettavaakin. Hotellimme sijaitsee vanhan keskustan laitamilla, mutta en heti alussa arvaa, miten romanttinen ja historiallinen miljöö aukeaa aivan hotellin nurkan takaa.

Annecyn vanhassakaupungissa talot on maalattu murretuilla sävyillä, kadut on naputeltu kivistä ja pienet söpöt sillat ylittävät keskusta halkovaa kanavaa tasaisin väliajoin. Miten kaunista, eikä ihme: Annecy on moneen kertaan valittu Ranskan kauneimmaksi kaupungiksi!

20180624-Unelmatrippi-Annecy-DSC0013
20180624-Unelmatrippi-Annecy-DSC0003
Suihkulähde Annecyssä
20180624-Unelmatrippi-Annecy-DSC0069
20180624-Unelmatrippi-Annecy-DSC0058

Tutkimme kapeita kujia vaikuttuneina. Kukkaistutukset loistavat ilta-auringossa ja kanavassa virtaa kirkasta vettä. Täysiltä terasseilta kaikuvat iloiset keskustelut täyttävät kadut, ja pöytiin kannetaan herkullisen näköisiä annoksia. Houkutteleva ruuan tuoksu leviää luoksemme, mutta olemme päättäneet hoitaa kiertelyn ennen pöytään istuutumista. Tunnelma on aivan ihana, joten vierähtää hetki ennen kuin maltamme istuutua erään aukion laidalle illallispöydän ääreen.

20180624-Unelmatrippi-Annecy-DSC0023
20180624-Unelmatrippi-Annecy-DSC0017

Annecy on myös luonnonystävän kohde

Ehdimme olla Annecyssä vain yhden yön, mutta olen niin vaikuttunut jo vanhasta keskustasta, että päätän heti kättelyssä palata kaupunkiin joskus takaisin. Kaupunki on nimittäin monipuolinen kohde myös patikointia ja muuta ulkoilua ajatellen. Lisäksi Annecy sijaitsee Alppien juurella, joten lähistön näkymät ovat taattua postikorttikamaa. Uskoisin, että maisemat kelpaavat paatuneimmallekin automatkailijalle.

Jos suunnitelmissa on tutkia lähistön kohteita, suoraan Annecyn vieressä sijaitsee Baugesin kansallispuisto ja puolentoista tunnin ajomatkan päässä lähellä Sveitsin rajaa on tunnetumpi Vanoisen kansallispuisto. Seudun luonnon mahtipontisuudesta kertonee, että esimerkiksi Ranskan ja Italian rajalla sijaitsevalle Alppien korkeimmalle huipulle Mont Blancille on matkaa linnuntietä vain noin 40 kilometriä. Annecystä ja sen tuntumasta siis löytyy ulkoilumahdollisuuksia ja huikeita vuoristomaisemia niin kesää kuin talvea ajatellen.

20180624-Unelmatrippi-Annecy-DSC0004

Annecy sijaitsee kaupungin nimeä kantavan järven rannalla, joten myös vesiaktiviteetteja riittää eikä niitä varten tarvitse poistua kaupungista minnekään. Järven yllä voi kokeilla esimerkiksi varjoliitoa. Kiinnostava kohde vain kymmenen kilometrin päässä Annecystä on Gorges du Fierin rotkoreitti, jota pidin aika kauhistuttavana, mutta samalla todella upeana kokemuksena.

20180624-Unelmatrippi-Annecy-DSC0029
20180624-Unelmatrippi-Annecy-DSC0042

Oletko käynyt Annecyssä tai kiinnostaisiko käydä? Itse lisäsin kaupungin jo erään suunnitteilla olevan Euroopan-automatkan reitille, sillä kyllä näin hienoon paikkaan sietää mennä uudelleenkin paremmalla ajalla!

Tämä postaus liittyy automatkaamme Euroopan halki: katso aiemmasta kirjoituksesta koko reitti kartalla ja yöpymispaikat.


Lue myös:

Pysy matkassa mukana ja seuraa Unelmatrippiä somessa:

2 vastausta artikkeliin “Autolla Euroopassa: romanttinen ja monipuolinen Annecy”

  1. Onpas kaunis paikka. Taas yksi uusi kohde bucket-listalle. Haluaisin kovasti kaikenlisäksi Alpeille pitkästä aikaa, niin Annecy sopisi hyvin matkan varrelle. Mitenhän saisi vielä miehen puhuttua ympäri, josko ensi kesänä roadtripiä tuonne suuntaan? Hän kyllä tykkää Ranskasta kovasti…

    1. Kiitos kommentista, Christa! Jos liikkuu autolla, upeita kohteita Ranskassa ovat mm. Annecy, Nîmes ja Colmar. Listaa miehellesi upeita kuvia kaikista näistä ja Alpeilta, eiköhän ala hiljalleen lämmetä niitä katsellessa. 🙂 Tietysti riippuu, mistä kukin tykkää, mutta nämä paikat ovat oikeasti vierailun arvoisia, varsinkin jos muutenkin jo tykkää Ranskasta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *