Autolla Euroopassa: ristikkotalojen Celle

Ristikkotaloja, Celle, Saksa

Celle on jäänyt minulle mieleen paitsi upeista ristikkotaloistaan, myös kaikkien aikojen halvimmasta leirintäalueyöpymisestä (alle kympin) vuonna 2012. Nyt emme kuitenkaan olleet telttailemassa vaan piipahdimme Cellessä muuten vain verestämässä muistoja matkalla Hamelnista Finnlinesin lautalle Travemündeen. Pikavisiitti kannatti, sillä kaupunki on todella viehättävä ja kestää katseita useammankin vierailun verran.

Cellestä on merkintöjä jo 900-luvulta, mutta kuvauksellisen vanhankaupungin talot ovat enimmäkseen peräisin 1500-luvulta. Taloista lähes 500 on kunnostettu, ja kaupunki onkin alueella merkittävä matkailunähtävyys juuri upean vanhankaupungin ansiosta. Cellen ristikkotalojen rykelmä on Euroopan laajin. Myös lähistöllä sijaitseva synkkä Bergen-Belsenin keskitysleiri (linkki vie vanhassa blogissani olevaan postaukseen) vetää jonkin verran vierailijoita, ja mekin kävimme siellä Hemmon kanssa edellisen kerran, kun olimme Cellessä.

20180812-Unelmatrippi-Celle-DSC0536

20180812-Unelmatrippi-Celle-DSC0554

20180812-Unelmatrippi-Celle-DSC0552
Kuvan keskitienoilla näkyvä vihreä talo on Cellen vanhin.

20180812-Unelmatrippi-Celle-DSC0551

20180812-Unelmatrippi-Celle-DSC0549

Cellen vanhin ristikkotalo sijaitsee osoitteessa Am Heiligen Kreuz 26. Se on vihreä, goottilaiseen tyyliin koristeltu talo, joka rakennettiin vuonna 1526. Erityisen koristeellinen puolestaan on Hoppenerin talo vuodelta 1532. Vanhojen ristikkotalojen lisäksi arkkitehtuurin ystäville löytyy Cellestä bauhaus-arkkitehtuuria 1920-luvulta, mitä en paikan päällä tajunnut, joten bauhaus-taloista ei ole kuvia. Toisaalta historialliset ristikkotalot olisivat todennäköisesti vetäneet minua joka tapauksessa enemmän puoleensa, koska tykkään niistä valtavasti, joten liekö mitään muuta kuin niitä olisi tullut kuvattua kuitenkaan.

20180812-Unelmatrippi-Celle-DSC0544

20180812-Unelmatrippi-Celle-DSC0542

20180812-Unelmatrippi-Celle-DSC0543

20180812-Unelmatrippi-Celle-DSC0528

Parasta Cellessä onkin täysin puolueellisen mielipiteeni mukaan ihan vain kiertely vanhankaupungin taloja katsellen, kahvittelu jollakin kaupungin lukuisista viehättävistä pikkuterasseista ja ehkä muutamassa söpössä liikkeessä piipahtaminen, jos aikaa on. Meillä vierailu kului tällä kertaa juurikin kahvia lipitellessä ja taloja ihastellessa, ja se oli juuri täydellinen tapa viettää muutama tunti matkalla satamaan.

Tämä postaus liittyy automatkaamme Euroopan halki: katso aiemmasta kirjoituksesta koko reitti kartalla ja yöpymispaikat. Pysy matkassa mukana ja seuraa Unelmatrippiä Facebookissa ja Instagramissa!


Lue myös:

Saksan halki Nürnbergistä Bremeniin
Autolla Euroopassa: upea ristikkotalojen Colmar
Autolla Euroopassa: ristikkotalojen Hameln

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

8 vastausta artikkeliin “Autolla Euroopassa: ristikkotalojen Celle”

  1. Cellestä on itselläkin niin hyvät fiilikset, ja kävisin mielelläni uudemmakin kerran. Onneksi pääsin kuvamatkalle täällä sun blogissa. Oletko muuten käynyt Goslarissa? Yhtä heikkona saksalaisiin pikkukyliin oleva ystäväni vannoi sen olevan vielä upeampi.

    1. Ah, ristikkotalot, niihin ei kyllästy ikinä! Goslar on toistaiseksi käymättä, mutta olen kyllä kuullut siitä ja meni juuri todo-listalle. 😀 Jos joku noin väittää, niin pakkohan se on tarkistaa itse. 😉

        1. Tajusin just, kun aloin lisätä tätä Goslaria loputtomalle listalleni, että sehän on jo siellä. 😀 Moottori-lehdessä oli keväällä paikasta juttua ja vakuutuin jo siitä. Siellä on joskus käytävä! Joulumarkkinat ovat varmasti upeat!

  2. Upeat kuvat. Celle on mielestäni yksi Saksan kauneimmista kaupungeista. Kolme kertaa olen käynyt ja muutaman yönkin viettänyt siellä ja mieli tekee aina uudelleen. Goslarissa olen myös käynyt ja se myös kaunis. Muistaakseni Goslar säilyi melko hyvin toisessa maailmansodassa pommituksilta, joten taloja ei tarvinnut restauroida alusta lähtien alkuperäisiksi. Suosittelen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.