Auringonlasku Venice Beachillä

Artikkelikuva - Auringonlasku Venice Beachillä, Los Angelesissa

Olimme viettäneet Los Angelesissa jo joitakin päiviä ja majoittuneet Koreatownissa. Halusimme nähdä tarkemmin Los Angelesin muitakin kulmia, joten vaihdoimme majapaikkaa Venice Beachille. Upea ranta on tunnettu näyttäytymispaikka, ja lisäksi se on kuuluisa upeista auringonlaskuistaan.

Taitoimme matkan Koreatownista Venice Beachille paikallisbussilla, ja matka tuntui kestävän todella kauan. Matalia taloja riittää Losissa silmänkantamattomiin, ja noin tunnin mittaisen bussimatkan aikana maisemat eivät kovin paljoa vaihdelleet. Sinänsä tunnin kestävä matka on varmaankin Losissa lyhyt, kun ajatellaan, että kuluuhan bussimatkaan esimerkiksi Helsingin Kannelmäestä keskustaan helposti tunnin verran, jos on vähänkään ruuhkaa.

Rento ja viihtyisä Venice Beach

Perillä Venice Beachillä oli aivan erilainen meininki kuin muualla, missä olimme tähän mennessä Los Angelesissa käyneet. Monissa Venicen taloissa on kaariholvein koristeltu nätti katos julkisivuna. Rakennukset ovat myös selkeästi vanhoja, enkä tarkoita nyt mitään 80-lukua. Venice on perustettu vuonna 1905 merenrannan resorttikaupungiksi. Se yhdistettiin Los Angelesin kaupunkiin vuonna 1926. Rantalomafiilis on Venicessä välitön, sillä aurinkolasiliikkeitä ja muita säläkauppoja on joka kadulla.

Venicen katukuvaa
Venice Beachin katukuvaa

Olimme varanneet huoneen Samesun Venice -hostellista, joka oli saanut hyvät arvostelut netissä. Hostellin sijaintia on vaikea päihittää, sillä se sijaitsi vilkkaan rantakadun kulmassa parhaalla paikalla. Venicen majapaikat ovat todella hinnoissaan, joten hotelli ei tullut budjettimme takia kysymykseen. Hostelliin meillä oli budjetin puitteissa juuri ja juuri varaa.

Samesun osoittautui kelpo paikaksi. Meillä oli oma huone jaetulla kylpyhuoneella. Huoneemme oli siisti ja kodikas, ei mikään läävä. Paikan turvallisuus vaikutti olevan hyvällä tolalla, sillä rakennuksen toisessa kerroksessa sijaitsevaan hostelliin pääsi kadulta sisään näyttämällä turvakameralle majapaikan avaimia. Vasta avaimien heiluttelun jälkeen ovisummeri pärähti. Ovesta ei siis voinut kävellä noin vain hiippailemaan hostellin käytäville. Lisäksi melkein vastapäätä hostellia rantakadulla sijaitsi poliisiasema.

Venice Beachin leveä hiekkaranta

Venice Beachillä on paljon kivoja ravintoloita, ja erityisesti meksikolaistyyppisestä ruuasta löytyy hyvin tarjontaa. Tämähän sopi meille kuin nenä päähän, onhan meksikolainen keittiö yksi ehdottomia suosikkejamme.

Hostellimme alakerrassa sijaitsi kivannäköinen Denny’s Venice, ja se sai tarjota ravintoa nälkäisille matkalaisille, sillä kauemmas emme siinä nälässä nähneet tarvetta suunnistaa. Kyllä vain upposi! Tilasimme nacho- ja tacoannokset ja kyytipojiksi oluet. Annokset olivat todella isot ja herkulliset, ja kylmä olut maistui enemmän kuin hyvältä viikon tauon jälkeen. Edelliset huurteiset nautimme Cookinsaarten Rarotongalla.

Kävelyllä Venice Beachin upealla rannalla

Sapuskoinnin jälkeen meillä oli energiaa lähteä vähän tutkimaan ympäristöä, joten hilpaisimme rannan kävelykadulle eli Ocean Front Walkille. Ensimmäisenä bongasimme ison skeittipuiston, jossa oli taitavia temppuilijoita harjoittelemassa. Kävelimme kadulta katsomaan varsinaista rantaa eli hiekkaosuutta ja totesimme, että Venicen ranta on todella leveä ja aivan upea biitsi. Ei ihme, että paikka vetää auringonpalvojia ja muita notkujia puoleensa!

Jatkoimme kävelykatua eteenpäin Muscle Beachin kohdalle. Ulkoilmakuntosali oli valitettavasti treenaajista tyhjä. Me kun olisimme halunneet nähdä muutaman todellisen jääkaappipakastimen pullistelemassa! Muscle Beach on tunnettu esimerkiksi siitä, että Arnold Schwarzenegger ja Danny Trejo tykkäsivät aikanaan treenata siellä.

Katselimme rannalla olevia upeita – tai ainakin upealla paikalla sijaitsevia – asuintaloja. Osa sijaitsee suoraan kävelykadulla, osa suoraan rantahiekalla. Kelpaisi!

Palmuja ja kävelijöitä Venice Beachin hiekkarannalla
Muscle Beach, Venice, Los Angeles
Venicen rantakadun taloja
Venice Beachin taloja

Venice Beachin auringonlasku on spektaakkeli

Pitkälle mereen kurkottava Venicen kalastuslaituri on oiva paikka auringonlaskun seuraamiseen. Osasimme jo odottaa sen olevan varsinainen spektaakkeli, sillä aiempinakin iltoina Losissa aurinko oli molskahtanut taivaanrannan taa näyttävästi. Rannalla se näytti silti vielä upeammalta. Osa vesiurheilijoista otti hienosta maisemasta kaiken irti pysyttelemällä vedessä niin pitkään kuin suinkin mahdollista.

Vaahtopäitä auringonlaskussa
Oranssiksi värjäytynyt rantakatu Venicessä
Purjevene auringonlaskussa Venice Beachillä
Surffaaja ja purjevene auringonlaskussa
Oranssiksi värjäytynyt ranta ja taloja
Palmu ja rantavahdin koju auringonlaskussa

Onnekkaita ovat ne Kalifornian auringon alla Venice Beachillä asuvat ihmiset, jotka saavat ihailla taivaan värikirjoa omalta terassiltaan vuoden jokaisena päivänä! Viimeistään auringonlaskun ihailemisen jälkeen olimme myytyjä Los Angelesille. Muutama tunti Venice Beachillä, ja kuka enää sen jälkeen voi vastustaa tähtien kaupunkia?


Lue myös:

Pysy matkassa mukana ja seuraa Unelmatrippiä somessa:

4 vastausta artikkeliin “Auringonlasku Venice Beachillä”

  1. "Muutama tunti Venice Beachillä, ja kuka enää sen jälkeen voi vastustaa tähtien kaupunkia?" – no näin just. Olin kerran aiemmin käynyt Los Angelesissa, enkä ollut erityisen vakuuttunut kaupungista, mutta kun viime syyskuussa vietin Venice Beachilla viikon, niin olin minäkin jo ihan myyty. Valehtelematta mielestäni Los Angelesin paras kaupunginosa, vaikka myönnän, ettei mun kaupunginosakokemus ole erityisen laaja ja kattava.

  2. Aivan, Venice on ihana. Vaikka ei sekään tietty kaikkia miellytä, mutta minuun se iski. Ei ole mullakaan tuota kokemusta Losista enempää kuin viikon reissun verran, ja siitäkin suurin osa Koreatownista. Ainakin voin sanoa, että Venice ja Koreatown ovat hyvin erilaisia. 🙂 Venice on vakaa veikkaus seuraavan Losin-matkan majapaikaksi. Siis jos sellainen matka joskus tulee.

  3. Voi elämä mitä kuvia! Tuo purjevene jotenkin täydentää noita kuvia…ja tuo viimoinen kuva! Ollapa itsekin mukana. Ihanaa kun pääsee matkailemaan teidän kautta ja ihailemaan upeita miasemia. Kiitos!

  4. Olepa hyvä! 😀 Ja kiitos itsellesi – olipas harvinaisen piristävä kommentti! 🙂 Huippua, että tykkäät kuvista ja matkan seuraamisesta! Tuli "muutama" kuva muuten räpsittyä tuolla Venicen upeissa maisemissa. Ihana paikka.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *