Auringonlasku Venice Beachillä

Venice Beach, Los Angeles

Taitoimme matkan Koreatownista Venice Beachille paikallisbussilla, ja matka tuntui kestävän todella kauan. Matalia taloja riittää Losissa silmänkantamattomiin, ja noin tunnin mittaisen bussimatkan aikana maisemat eivät kovin paljoa vaihdelleet. Sinänsä tunnin kestävä matka on varmaankin Losissa lyhyt, kun ajatellaan, että kuluuhan bussimatkaan esimerkiksi Helsingin Kannelmäestä keskustaan helposti tunnin verran, jos on vähänkään ruuhkaa.

Perillä Venicessä oli heti aivan erilainen meininki kuin muualla, missä olimme Los Angelesissa käyneet. Monissa Venicen taloissa on kaariholvein koristeltu katos julkisivuna. Rakennukset ovat myös selkeästi vanhoja, enkä tarkoita nyt mitään 80-lukua. Venice on perustettu vuonna 1905 merenrannan resorttikaupungiksi. Se yhdistettiin Los Angelesin kaupunkiin vuonna 1926. Rantalomafiilis on Venicessä välitön, sillä aurinkolasiliikkeitä ja muita säläkauppoja on joka kadulla.

Venice Beach, Los Angeles, Kalifornia, USA

Venice Beach, Los Angeles, Kalifornia, USA

Olimme varanneet huoneen Samesun Venice -hostellista, joka on saanut hyvät arvostelut netissä. Meillä oli oma huone jaetulla kylpyhuoneella. Venicen majapaikat ovat todella hinnoissaan, joten hotelli ei tullut budjetin takia edes kysymykseen. Hostelliin meillä oli budjetin puitteissa juuri ja juuri varaa.

Samesun osoittautui kelpo paikaksi. Huoneemme oli siisti ja kodikas, ei mikään karmea läävä. Hostellin sijaintia on vaikea päihittää, sillä se sijaitsee vilkkaan rantakadun kulmassa parhaalla paikalla. Paikan turvallisuus vaikuttaa olevan hyvällä tolalla, sillä rakennuksen toisessa kerroksessa sijaitsevaan hostelliin pääsee kadulta sisään näyttämällä turvakameralle majapaikan avaimia. Vasta avaimien heiluttelun jälkeen ovisummeri pärähtää. Ovesta ei siis kävellä noin vain hiippailemaan hostellin käytäville. Poliisiasema on melkein vastapäätä hostellia rantakadulla.

Venicen ranta on aivan tajuttoman leveä!
Venicen ranta on aivan tajuttoman leveä!

Venice Beachillä on paljon kivoja ravintoloita, ja erityisesti meksikolaistyyppisestä ruuasta löytyy hyvin tarjontaa. Tämähän sopi meille kuin nenä päähän, onhan meksikolainen keittiö yksi ehdottomia suosikkejamme. Samesunin alakerrassa sijaitseva kivannäköinen Denny’s Venice sai tarjota ravintoa nälkäisille matkalaisille, sillä kauemmas emme siinä nälässä nähneet tarvetta suunnistaa. Kyllä vain upposi! Tilasimme nacho- ja tacoannokset ja kyytipojiksi oluet. Annokset olivat todella isot ja herkulliset, ja kylmä olut maistui enemmän kuin hyvältä viikon tauon jälkeen. Edelliset huurteiset nautimme Cookinsaarten Rarotongalla.

Sapuskoinnin jälkeen meillä oli energiaa lähteä vähän tutkimaan ympäristöä, joten hilpaisimme rannan kävelykadulle eli Ocean Front Walkille. Ensimmäisenä bongasimme ison skeittipuiston, jossa oli taitavia temppuilijoita harjoittelemassa. Kävelimme kadulta katsomaan varsinaista rantaa eli hiekkaosuutta ja totesimme, että Venicen ranta on todella leveä ja aivan upea biitsi. Ei ihme, että paikka vetää auringonpalvojia ja muita notkujia puoleensa.

Venice Beach, Los Angeles, Kalifornia, USA

Jatkoimme kävelykatua eteenpäin Muscle Beachin kohdalle. Ulkoilmakuntosali oli valitettavasti treenaajista tyhjä. Me kun olisimme halunneet nähdä muutaman todellisen jääkaappipakastimen pullistelemassa! Muscle Beach on tunnettu esimerkiksi siitä, että Arnold Schwarzenegger ja Danny Trejo tykkäsivät aikanaan treenata siellä.

Katselimme rannalla olevia upeita – tai ainakin upealla paikalla sijaitsevia – asuintaloja. Osa sijaitsee suoraan kävelykadulla, osa suoraan rantahiekalla. Kelpaisi!

Muscle Beach, Venice, Los Angeles

Ocean Front Walk, Venice, Los Angeles

Ocean Front Walk, Venice, Los Angeles

Ocean Front Walk, Venice, Los Angeles

Pitkälle mereen kurkottava Venicen kalastuslaituri on oiva paikka auringonlaskun seuraamiseen. Osasimme jo odottaa sen olevan varsinainen spektaakkeli, sillä aiempinakin iltoina Losissa aurinko oli molskahtanut taivaanrannan taa näyttävästi. Rannalla se näytti silti vielä upeammalta. Osa vesiurheilijoista otti hienosta maisemasta kaiken irti pysyttelemällä vedessä niin pitkään kuin suinkin mahdollista.

Auringonlasku, Venice Beach, Los Angeles, Kalifornia, USA

Auringonlasku, Venice Beach, Los Angeles, Kalifornia, USA

Auringonlasku, Venice Beach, Los Angeles, Kalifornia, USA

Auringonlasku, Venice Beach, Los Angeles, Kalifornia, USA

Auringonlasku, Venice Beach, Los Angeles, Kalifornia, USA

Auringonlasku, Venice Beach, Los Angeles, Kalifornia, USA

Onnekkaita ovat ne Kalifornian auringon alla Venice Beachillä asuvat ihmiset, jotka saavat ihailla taivaan värikirjoa omalta terassiltaan vuoden jokaisena päivänä. Viimeistään auringonlaskun ihailemisen jälkeen olimme myytyjä Los Angelesille. Muutama tunti Venice Beachillä, ja kuka enää sen jälkeen voi vastustaa tähtien kaupunkia?

Pysy matkassa mukana ja seuraa blogia Facebookissa ja Instagramissa.


Lue myös:
Amerikan Venetsia
Los Angeles – kohde, jonne meidän ei pitänyt mennä
Päiväkävely Venice Beachiltä Santa Monicaan

4 vastausta artikkeliin “Auringonlasku Venice Beachillä”

  1. "Muutama tunti Venice Beachillä, ja kuka enää sen jälkeen voi vastustaa tähtien kaupunkia?" – no näin just. Olin kerran aiemmin käynyt Los Angelesissa, enkä ollut erityisen vakuuttunut kaupungista, mutta kun viime syyskuussa vietin Venice Beachilla viikon, niin olin minäkin jo ihan myyty. Valehtelematta mielestäni Los Angelesin paras kaupunginosa, vaikka myönnän, ettei mun kaupunginosakokemus ole erityisen laaja ja kattava.

  2. Aivan, Venice on ihana. Vaikka ei sekään tietty kaikkia miellytä, mutta minuun se iski. Ei ole mullakaan tuota kokemusta Losista enempää kuin viikon reissun verran, ja siitäkin suurin osa Koreatownista. Ainakin voin sanoa, että Venice ja Koreatown ovat hyvin erilaisia. 🙂 Venice on vakaa veikkaus seuraavan Losin-matkan majapaikaksi. Siis jos sellainen matka joskus tulee.

  3. Voi elämä mitä kuvia! Tuo purjevene jotenkin täydentää noita kuvia…ja tuo viimoinen kuva! Ollapa itsekin mukana. Ihanaa kun pääsee matkailemaan teidän kautta ja ihailemaan upeita miasemia. Kiitos!

  4. Olepa hyvä! 😀 Ja kiitos itsellesi – olipas harvinaisen piristävä kommentti! 🙂 Huippua, että tykkäät kuvista ja matkan seuraamisesta! Tuli "muutama" kuva muuten räpsittyä tuolla Venicen upeissa maisemissa. Ihana paikka.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.