Päivä Narassa

Meidän oli tarkoitus käydä Narassa vain päiväretkellä Kiotosta käsin ja siirtyä sitten Osakaan, mutta Osakan hotellihintojen vuoksi päädyimme varaamaan yhdeksi yöksi majoituksen Narasta. Halvin – ja silti meidän näkökulmastamme hintava – vaihtoehto oli niin sanottu love hotel. Hotelli oli periaatteessa ihan tavallinen hotelli ja vieläpä melko hieno sellainen. Kylppärissä oli iso poreamme, jollaisia meidän majapaikoissamme ei todellakaan normaalisti ole, ja huone itsessään oli todella tilava. Pienestä oheisrekvisiitasta kuitenkin huomasi, että konsepti on ensisijaisesti tarkoitettu vähän toisenlaisille ”matkailijoille”. Kaapissa oli esimerkiksi lukossa olevia pieniä lokeroita, joista olisi pystynyt lunastamaan naisten pornahtavia alushepeneitä. Love hoteleita löytyy ainakin Aasiasta hyvin monista kaupungeista.

Siirryimme Kiotosta Naraan näppärästi paikallisjunalla. Kysyimme Naran asemalla turisti-infosta ohjeita bussikyydistä hotellille, mutta meille suositeltiin taksin ottamista. Turisti-infon työntekijä soitti hotellille ja kertoi, että hotelli hyvittää taksimatkasta meille 2000 jeniä ja loppusumma jää meidän maksettavaksemme. Diili kuulosti hyvältä, joten turvauduimme taksiin. Perillä selvisi, että se todella kannatti: hotelli hyvitti 2000 jenin sijaan koko summan, eli pääsimme ilmaiseksi perille.

20140921-Unelmatrippi-Nara-DSC_1262

Nara on Kioton tavoin Japanin entinen pääkaupunki. Narassa on vajaat 400 000 asukasta eli Kiotoon (noin 1,4 miljoonaa asukasta) ja etenkin Tokioon (yli 13 miljoonaa asukasta) verrattuna se on pieni paikka. Keskusta on helposti kierrettävissä kävellen. Kaupunki on tunnettu puistossa vapaana elävistä kauriista, joita on todella runsaasti. Kesyjä kauriita pidetään jumalten viestintuojina.

20140921-Unelmatrippi-Nara-DSC_1257

Narassa sijaitsee myös maailman suurin puurakennus, Todai-jin temppeli, joka on listattu Unescon maailmanperintökohteeksi. Kyseisessä temppelissä on sisällä Japanin suurin Buddha-patsas, joka painaa noin 300 tonnia ja on noin 15 metriä korkea. Todai-jin temppeli oli siitä kummallinen kokemus, että siellä kaupallisuus todella tuli silmille. Toisin kuin missään muussa Japanissa näkemässämme temppelissä, Todai-jissä turistisälän myyntikojuja oli temppelirakennuksen sisällä. Sisätiloissa sai myös kuvata vapaasti, mikä ei myöskään ole tavallista temppeleissä.

20140921-Unelmatrippi-Nara-DSC_1366 20140921-Unelmatrippi-Nara-DSC_1378

Päivä Narassa kului mukavasti puistossa kauriita ihmetellessä ja kolmessa eri temppelissä vieraillessa.  Kauriille saa ostaa puistosta niille tarkoitettuja keksejä (150 jeniä), ja Hemmo kokeilikin kauriiden syöttämistä. Elukat innostuivat aina täysin, kun joku ihminen antoi niille syötävää, joten tämä oli odotettavissa myös Hemmon kohdalla. Kauriita kerääntyi ympärille joka suunnasta ja lopulta Hemmon piti ottaa pari juoksuaskelta päästäkseen niitä karkuun, kun ne kuvittelivat herkkuja olevan vielä jäljellä.

20140921-Unelmatrippi-Nara-DSC_1360

20140921-Unelmatrippi-Nara-DSC_1359

Nauroin maha kippurassa vieressä touhua seuratessani, joten keksit olivat kyllä sen 150 jenin arvoinen ostos. Näimme myös episodin, jossa kauris nyysi pahaa-aavistamattoman turistin taskusta kartan ja alkoi nakertaa sitä hurmiossa. Turisti sai kuitenkin huijattua kartan takaisin itselleen houkuttelemalla kaurista keksillä. Kauriiden ja turistien toilailuja katsellessa sai helposti hyvän mielen, kun joka välissä tapahtui jotakin koomista. Jo pelkästään tämän takia Narassa vierailu kannatti.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail